banner

 

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on verotuksessa tehtävä henkilökohtainen vähennys, joten voit samassa taloudessa asuvan puolisosi kanssa vähentää yhdessä yhteensä jopa 5 000 euroa, myös omille vanhemmille tai isovanhemmille teetetystä kotitaloustyöstä. Puolisoille vähennys myönnetään niin kuin he ovat sitä pyytäneet. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa.  Mikäli 2 500 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kerran.

Edun saat käyttöösi, kun pienennät verovuoden aikana ennakonpidätysprosenttiasi verotoimistossa. Tällöin etu on käytössäsi heti. Verotuksen valmistuessa täytä verohallinnon lomakkeen 14A ja liitä se veroilmoitukseesi. Etusi tulee käyttöösi verotuksen valmistuttua.

Mitä kotitalousvähennys käytännössä tarkoittaa?

Hyödynnä merkittävä veroetu!

Tee itse vähemmän helpottamalla arkea tai varmista omaisesi hyvinvointi!

Vähennä kuluista 45%
- Ota etu heti käyttöösi!

Siirin kotipalvelu viitenä päivänä viikossa, yhteensä 2½ tuntia

Siiri tarvitsee arjessa selviytymiseen apua. Hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti Justiinat käyvät Siirin luona 5 päivänä viikossa 30 minuutin ajan auttaen Siiriä lääkehoidossa, peseytymisessä ja hygieniahoidossa. Aamukäyntiin kuuluu myös aamiaisen valmistus.

Ilman kotitalousvähennystä Siirin kotipalvelu maksaisi 72,50€ viikossa. Kotitalousvähennyksen jälkeen Siirille jää maksettavaksi 37,13€ viikossa.

 

Laurin kotisiivous 2 x 1 tunti kuukaudessa

Justiinat huolehtivat Laurin pienen yksiön siivouksesta kaksi kertaa kuukaudessa. Ylläpitosiivoukseen menee kerralla aikaa 1 tunti. Siivouksen yhteydessä mm. koti imuroidaan ja lattiat pyyhitään kostealla, pölyt poistetaan, matot ja vuodevaatteet tuuletetaan ja lakanat vaihdetaan. Lopuksi roskat viedään pois.

Ilman kotitalousvähennystä Lauri maksaisi kotisiivouksesta 54€ kuukaudessa. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaksi jää vain 14,85€/kerta ja kuukaudessa yhteensä 29,70€.

Matin kotipalvelu 5 tuntia viikossa

Matilla on Alzheimerintauti, jonka vuoksi päivittäinen avun tarve on suurempi. Justiinan käyvät Matin luona hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti aamulla ja illalla auttamassa Mattia arjen askareissa. Matin tavoitteena on, että yksinasuvana sairauden etenemisestä huolimatta hän voisi asua ja olla kodissaan mahdollisimman pitkään.

Jos Matti ei käyttäisi kotitalousvähennystä hänen kotipalvelunsa maksaisi viikossa 145€, mutta kotitalousvähennyksen jälkeen Matille jää maksettavaksi maksimiin vähennykseen asti 79,75€ viikossa.